Hem > Tjänster > SEO


SEO

Sökmotoroptimering, eller SEO som det ofta kallas, handlar om att optimera en hemsida för att få den att synas högre upp bland sökresultaten. Varför skulle det vara bra? Jo, enligt statistik från Google själva går endast 25% av sökare förbi första sidan av sökresultat. Med andra ord: om du inte syns bra på Google, så finns du inte! Det tycker vi är förlorade affärer! Därför hjälper vi på Perennius dig med just det. Vi har erfarenhet av SEO både hos stora och små företag. Svenska som internationella.

Vad är SEO?

Många har en generell uppfattning men vad är SEO, egentligen?

Jo, arbetet som utgör SEO handlar om att utnyttja resurser på nätet samtidigt som man optimerar hemsidan efter sökmotorernas preferenser. Enkelt, eller hur?

Nja, SEO är ofta väldigt komplext och kräver mycket kunskap och resurser för att få rätt. Vi delar därför alltid upp arbetet i olika delar. Nämligen så kallad “Off-Page” och “On-Page”. Dessa namn kommer från engelskan och syftar alltså på det arbete som görs själva hemsidan (“On-Page”) samt utanför (“Off-page”).

När vi jobbar med On-Page så jobbar vi mycket med att skapa struktur och sammanhang på hemsidan. Men, vi lägger även stor vikt på själva innehållet och de tekniska bitarna.

Utanför hemsidan handlar arbetet om länkar. Det gäller att skaffa länkar till hemsidan som är av rätt sort, bra kvalitet samt relevanta. Återigen, lättare sagt än gjort!

Du kan läsa mer om vad sökmotoroptimering är i denna omfattande artikel.

Varför använda det?

Ibland liknar vissa SEO med reklamkampanjer på Google. Det är inte helt vettigt tycker vi. För när din reklambudget till Google annonser tar slut så försvinner dina annonser. Puts väck! När din budget för SEO däremot är slut så ser du sannolikt bara bättre och bättre resultat med tiden. Fantastiskt va?

Dessutom, klickar långt färre på en Google annons än på ett vanligt sökresultat som ligger långt upp. Varför? Jo, därför att det är förtroendeingivande. Inte nog med att SEO hjälper ditt företag att få fler besökare och bättre synlighet – hemsidan och  företaget uppfattas också som trovärdigare!

Hur vi arbetar

Våra SEO-projekt inleds alltid av en så kallad granskning. Här gör vi en mycket omfattande analys av hemsidan utifrån ett SEO-perspektiv. Granskningen utgör en viktig del i vårt arbete och fungerar som en viktig referens i vårt senare arbete när vi väl börjar implementera alla förbättringar. Granskningen är uppskattad av våra kunder och upplevs ofta skapa en bra insyn i vårt kommande arbete. Den är till för er som kund och för oss!

Granskingen levereras i form av en Granskningsrapport som är skriven på ett lättförståeligt sätt. Återigen, kommunikation är nyckeln! I rapporten framgår allt vad vi kommit fram till och här kommer vi med synpunkter och förklaringar om hur hemsidan fungerar idag.

Baserat på granskningen föreslår vi sedan en plan för SEO-projektet. I vanliga fall rekommenderar vi en projekttid på 3 månader. Anledningen är för att vi då dels hinner göra alla implementering men också hinner följa upp och utvärdera resultaten, för att eventuellt göra justeringar. Om projektet genomförs under kortare tid så kommer vi inte få maximal effekt av arbetet. Detta beror på att Google och andra sökmotorer tar tid på sig att ta till sig och utvärdera de ändringar som görs.

Förutom det arbete som görs sker också löpande kommunikation. Ofta når man utmaningar under projektet och vi har funnit att det bästa sättet att tackla dessa är att prata med kunden. Genom era mål och ambition och genom vår kunskap och expertis så löser vi allt!

Vad kostar SEO?

Nu till det vi alla väntat på, nämligen priset!
Granskningen är satt till ett fast pris på 2.000 kr.

Vad gäller själva SEO-projektet så rekommenderar vi inte en månadsbudget på under 10.000 kr. Detta gäller för de flesta företag med hemsidor av normal storlek. Lägger vi budget lägre kommer vi inte alls se de resultat som man gärna vill se vid ett sådant projekt på grund av att vi inte kommer kunna göra alla de implementering som krävs.

Intressant? Varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Du kan också läsa mer om våra tjänster inom Hemsidor, Google Ads och Support och Underhåll!

Vill du lära dig mer om sökmotoroptimering? Läs våran omfattande Guide om Sökmotoroptimering!