Hem > Info > Vanliga Frågor


Vanliga frågor

Här har vi samlat svar på några vanligt förekommande frågor. Får du inte svar på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss!

För info om våra hemsidor och hur arbetet går till kan du läsa mer om vår tjänst ‘Hemsida‘!

Ja. Om du vill skapa en ny hemsida men med samma domännamn (webb-adress) så kan du göra det. Vi brukar skapa kunders hemsidor i privata domäner (som inte ses av andra användare) så att dessa enkelt kan överföras till ditt domännamn. Fördelen är att du då slipper avbrott på din hemsida och du minimerar tiden den ligger nere.

Kort svar – ja!

Det du alltid bör göra är att skapa bra innehåll på din hemsida och försöka utöka din kundkrets. Närväl du har trafik på hemsidan kan du börja fokusera på att optimera sidan ytterligare för att ranka högt.

Vi på Perennius hjälper dig gärna att nå högra resultat inom detta område. Hör av dig till oss eller läs mer om sökmotoroptimering på detta blogginlägg eller läs mer om vad det innebär under våra tjänster.

Att din hemsida är osäker beror med största sannolikhet på att den saknar ett så kallat SSL-certifikat. Det är en bit kod som hör till hemsidan om som talar om för besökarens webbläsare att hemsidan är säker.

Hör av dig till det webbhotell som är värd åt din hemsida. Ofta åtgärdas detta med ett enkelt knapptryck från deras sida.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att ta kontakt med sina webbhotell om det skulle uppstå några liknande problem. I vissa fall för vi kundens talan åt dem och ringer åt deras vägnar. Ibland kan det ju kännas svårt med sånna här saker!

Vad gör en webbyrå?

En Webbyrå jobbar med saker och ting som rör webbutveckling och digital marknadsföring. Ofta handlar det om webbdesign, alltså att bygga hemsidor, konsultation vid digitala annonser och sökmotoroptimering. Ibland kan vissa webbyråer även erbjuda hosting. Alltså en tjänst dom innebär att du “får e plats” på deras dator som hela tiden håller din hemsidan online, detta kallas även Webbhotell.

Jag vill ha en mail kopplad till min hemsidan, hur gör jag?

Ofta sköts detta och hanteras av ditt webbhotell. För att få rättigheterna till en mail med ett visst namn, t.ex “info@gardingkungen.se” så behöver du först äga rättigheterna till det domännamnet, i det här fallet “gardinkungen.se”.

Hör med ditt webbhotell om hur du enklast får igång din mail. Är du kund hos oss på Perennius så för vi mer än gärna din talan till webbhotellet då detta ibland kan upplevas som tekniskt och krångligt.

Kan jag ta bort dåliga recensioner?

Oftast inte. Google är t.ex väldigt noga mer hur de hanterar recensioner och får förmodligen ganska många förfrågningar om att ta bort recensioner från företagare över hela världen.

Däremot brukar vi alltid föreslå att du försöker skaffa fler oavsett din situation. Om du har en dålig recension så kommer denna väga mindre om du har fler recensioner. Det blir alltså svårare för en enda recension att dra ned ditt medelvärde om du har fler. Många recensioner är även förknippat med bättre ranking bland sökresultaten.

Du kan läsa mer om recensioner i vår artikel om Google my Business eller läsa mer på Googles sida om recensioner.

Min hemsida är långsam, varför?

Att en hemsida är långsam kan beror på många olika saker. Det kan vara en så enkel sak som att du har för stora bilder eller att ditt webbhotel snålar med hastigheten! Det kan dock bero på krångligare saker så som att din källkod är felstrukturerad, problem med caching eller att hemsidan skickar för många förfrågningar till servern.

Hastighet är något vi bedömer och arbetar med när vi tillverkar en hemsida samt när vi utför SEO. Läs mer om våra tjänster för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig eller kontakta oss direkt.

I vår omfattande artikel  om Sökmotoroptimering så berättar vi hur hastigheten på hemsidan påverkar din placering hos sökmotorerna och vad du själv kan tänka på för att förbättra den.