Hem > Info > Vanliga Frågor


Vanliga frågor

Här har vi samlat svar på några vanligt förekommande frågor. Får du inte svar på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss!

För info om våra hemsidor och hur arbetet går till kan du läsa mer om vår tjänst Webbdesign!

Ja. Om du vill skapa en ny hemsida men med samma domännamn (webb-adress) så kan du göra det. Vi brukar skapa kunders hemsidor i privata domäner (som inte ses av andra användare) så att dessa enkelt kan överföras till ditt domännamn. Fördelen är att du då slipper avbrott på din hemsida och du minimerar tiden den ligger nere.

Kort svar – ja!

Det du alltid bör göra är att skapa bra innehåll på din hemsida och försöka utöka din kundkrets. Närväl du har trafik på hemsidan kan du börja fokusera på att optimera sidan ytterligare för att ranka högt.

Vi på Perennius hjälper dig gärna att nå högra resultat inom detta område. Hör av dig till oss eller läs mer om sökmotoroptimering på detta blogginlägg eller läs mer om vad det innebär under våra tjänster.

Att din hemsida är osäker beror med största sannolikhet på att den saknar ett så kallat SSL-certifikat. Det är en bit kod som hör till hemsidan om som talar om för besökarens webbläsare att hemsidan är säker.

Hör av dig till det webbhotell som är värd åt din hemsida. Ofta åtgärdas detta med ett enkelt knapptryck från deras sida.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att ta kontakt med sina webbhotell om det skulle uppstå några liknande problem. I vissa fall för vi kundens talan åt dem och ringer åt deras vägnar. Ibland kan det ju kännas svårt med sånna här saker!

Min hemsida är långsam, varför?

Att en hemsida är långsam kan beror på många olika saker. Det kan vara en så enkel sak som att du har för stora bilder eller att ditt webbhotel snålar med hastigheten! Det kan dock bero på krångligare saker så som att din källkod är felstrukturerad, problem med caching eller att hemsidan skickar för många förfrågningar till servern.

Hastighet är något vi bedömer och arbetar med när vi tillverkar en hemsida samt när vi sökmotoroptimerar. Läs mer om våra tjänster för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig eller kontakta oss direkt.

I vår omfattande artikel  om SEO så berättar vi hur hastigheten på hemsidan påverkar din placering hos sökmotorerna och vad du själv kan tänka på för att förbättra den.